Disciplin A Kitschme „opet“ u klubu Gun

Sinoć je u klubu Gun bilo drugo veče nastupa grupe Disciplin A Kitschme i promocija njihovog novog albuma pod nazivom „Opet“.

Sinoć je u klubu Gun bilo drugo veče nastupa grupe Disciplin A Kitschme i promocija njihovog novog albuma pod nazivom „Opet“.

Po samom dolasku, videlo se da vlada veliko interesovanje i za drugi dan i da je beogradska publika nestrpljiva da ih čuje posle godinu dana i njihovog nastupa u SKC-u.
Bend je izašao uz pozive nestrpljive publike, koja je bila željna da ih čuje. Već od početka se moglo očekivati da će to biti jedna dobra svirka propraćena dobrom atmosferom.

Ovaj put je postava malo promenjena, jer od februara ove godine imaju novog bubnjara.

Posle instrumentalnog uvoda, počelo je sa pesmom „Zeleni zub“, pa su sledile „Ovisnik o moći“, „Društvena mreža“ i sve preko „Samo Disciplina“, „Prestani da mrziš“, „Neukusu treba reći ne“ itd. Iskoristili su priliku i da promovišu svoj novi album „Opet“ i izveli su neke pesme koje se nalaze na tom novom albumu. Između ostalog, tu je i „Zaboravili rokenrol“, za koju su nedavno izbacili i spot, koji je sniman u poznatom beogradskom klubu „Kuglaš“.

Dovoljno je reći da su pesme poput „Neukusu treba reći ne“ i „Samo Disciplina“ trajale i dosta duže nego što smo navikli, jer je Disciplina iskoristila priliku da poznate poruke ponavlja sa publikom, što je, naravno, bilo rado prihvaćeno.

U publici su se mogle videti osobe raznih godišta. Od mladih tinejdžera, pa sve do onih starijih, koji su već trideset i nešto godina sa Disciplinom.

Publika je bila oduševljena i sviranjem prvih rifova atmosfera je počela da biva sve vrelija kako je trajala svirka. Bilo je veoma teško igrati u onolikoj gužvi koja je vladala sinoć. Dobra atmosfera među ljudima je dovelo do toga da je Disciplina izlazila dva puta na bis, a i posle drugog bisa je bilo dosta ljudi koji su stajali i uzvikivali da hoće još.

Na prvom bisu su se čule „I’ve got those teknicolor eyes“, „Ako ti je glasno“ i „Tata mama“. Pored toga, Koja je ponovo izveo „Zaboravili rokenrol“ i sa publikom pevao stihove te pesme.

Koja je posle svakog odlaska benda sa bine ostavljao svoj bas na pojačalu i ostavljao da okinute bas žice proizvode svojstvene zvuke, što je publiku teralo da samo traži još i da stoji i čeka. Posle drugog bisa, zvuk ostavljene i pojačane bas gitare na pojačalu je počeo da se meša sa muzikom koju je pustio klub. Na kraju je izašao bubanj-majstor i ugasio Kojino pojačalo.


Komentari