Atheist Rap, Goblini, Gužva u 16-ercu, LUR – Pank spektakl u Depo-u!

U subotu (06.02.) u magacinu Depo je održan pankerski minifestival povodom promocije novog albuma grupe Atheist Rap, pod nazivom „Uberlauf“.

U subotu (06.02.) u magacinu Depo je održan pankerski minifestival povodom promocije novog albuma grupe Atheist Rap, pod nazivom „Uberlauf“.

Koncert je počeo u 21 sat, a prvi na binu su izašli Kragujevčani LUR (Ludak u razvoju). LUR je još uvek nadolazeću publiku dočekao svojim poznatim numerama poput „Nauči me“ i „Umirem da znam“. Na bini ih je zamenio osiječki bend Gužva u 16-ercu. Gužva je napravila retrospektivu svoje 22-godišnje karijere svirajući publici pesme poput „Kifla“, „Šupak“, „Slavuj“ i „Mene više nema“.

lur-guzba-goblini-atheist-rap-depo-foto-filip-andrejevic-7
Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Oko 15 minuta nakon 23 sata, na bini su izašli Goblini. Ispred bine se do tada pojavio zavidan broj publike i činilo se da je većina imala majicu šabačkog benda. Goblini su svoj nastup otvorili pesmom „Luna“, a ubrzo su usledili njihovi najveći hitovi, kao što su „Cipjonka“, „Deca iz komšiluka“, „Daleki put“ i „Ima nas“.

Između pesama članovi benda su tražili od publike da pozdrave Ateiste, zbog kojih je i organizovan čitav događaj. Takođe, Golub je pomenuo i legendarnog Branka Črnca Tustu, jer je na koncertu prisustvovala i ekipa koja snima novi dokumentarni film o preminulom frontmenu KUD Idijota.

lur-guzba-goblini-atheist-rap-depo-foto-filip-andrejevic-13
Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Nakon još nekih poznatih pesama poput „Anja, volim te“, „U magnovenju“ i „Roba s greškom“, Goblini su svoj nastup završili svojom obradom pesme „Tamara“, a na bini im se za tu pesmu pridružio i ateista Dr Pop.

Nakon kraće pauze, Goblini su štafetu predali novosadskom bendu Atheist Rap, koji su svoj nastup otvorili prvom numerom sa novog albuma „Momci se vraćaju u grad“. Iako je povod promocija novog albuma, čuveni Ateisti su rešili da publici odsviraju i neke starije pesme koje su ih i proslavile – ubrzo su se zanizale „Zapadna Evropa“, „Pritilend“, „Godina kulture“ i „Felicita“.

lur-guzba-goblini-atheist-rap-depo-foto-filip-andrejevic-36
Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Sa novog albuma se začula i „Ha-pu!“, a svoje mesto na ovoj svirci su našle i „Fatamorgana“, „Wartburg limuzina“ i „Ne bi bilo fer“. Koncert je trajao do 2 sata posle ponoći, a sada već veterani domaće pank scene su dokazali da još uvek imaju mnogo toga da ponude publici među kojima su bili i fanovi duplo mlađi od onih na bini.

Pogledajte galeriju fotografija sa koncerta


Komentari