„Samo za taj osjećaj“ – Hladno pivo u Hali sportova

Sinoć (26.2.), hrvatsku čuvenu punk grupu Hladno pivo je dočekala ispunjena novobeogradska Hala sportova.

Prati teme:

Sinoć (26.2.), hrvatsku čuvenu punk grupu Hladno pivo je dočekala ispunjena novobeogradska Hala sportova.

Program je počeo u 20 časova, a kao predgrupe su nadolazeću publiku dočekali bendovi Raskid13 i Popstar. Zagrepčani su svoj nastup otpočeli kratko iza 21č, kao što su i najavili ranije da neće biti kašnjenja zbog organizacionih ograničenja.

Svoju svirku su otpočeli pesmama sa novog albuma „Dani zatvorenih vrata“, i odlučili su se da to budu pesme „Žena“ i „Messi“. Prva starija pesma, koja je i izazvala bolju reakciju od publike, je bila „Svijet glamura“.

hladno pivo fandrejevic-1
Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Do tada je broj prisutnih dostigao kapacitet Hale sportova, a uz Miletovo priznanje da „još uvek nisu spremni za Arenu“, otpevali su zajedno sa publikom „Pravo ja“.

Mile i družina su rešili da počaste publiku i jednom „narodnjačkom kompozicijom“, a za to im je bila potrebna pomoć na saksofonu, koja je stigla u obliku Dušana Petrovića, bivšeg člana benda Eyesburn. Zajedno sa njim su odsvirali „Bačkizagre stuhpa šeja“ i „Mojoj majici“. Kao što vernija publika zna, od izlaska novog albuma postao je običaj da tu pesmu sa njima izvede i čuveni Golub iz Goblina.

Golub, međutim, nije bio prisutan a u njegovu čast, Pivo je izvelo Goblinov „Ima nas“. Do kraja koncerta, prisutni su čuli i pomalo zaboravljenu pesmu „Šank“, kao i „Ezoteriju“.

hladno pivo hala sportova 2016 foto filip andrejevic-14
Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Naravno, publici nije bilo dovoljno i neprestano su pozivali bend na bis, a oni su to i učinili. Na bisu su počastili publiku pesmama poput „Vjeruj u mene“, „Firma“ i „Supermen“, a takođe su odsvirali i svoju verovatno najpoznatiju pesmu „Pitala si me“.

Publika je još uvek bila žedna Piva i naterali su bend da izađe i na svoj drugi bis. Tada se začula „Kirbaj i kotlovina“, „Zimmer frei“ i „Konobar“. Koncert su zatvorili numerom „Nije sve tako sivo“, a refren te pesme su prepustili publici da je otpeva i pokazali da su i dalje jedan od slušanijih i voljenijih bendova na ovim prostorima.

Pogledajte galeriju fotografija sa koncerta


Komentari