Vračar „Punks“: Gužva u 16-ercu, KBO! i Žuta minuta u subotu u Božidarcu

U Božidarcu će se ove subote održati punk spektakl, a nastupiće Gužva u 16-ercu, KBO! i Žuta Minuta.

U Božidarcu će se ove subote održati punk spektakl, a nastupiće Gužva u 16-ercu, KBO! i Žuta Minuta.

Vračar Rocks će ove subote ugostiti tri punk benda – Žuta Minuta, KBO! i Gužva u 16-ercu.

Gužva u 16-ercu je legendarni punk-rock bend iz Osijeka. Postoje od  1993. godine, a za to vreme izdali su tri albuma – „Čir na 12-ercu“ 1999. godine, „Punk urac“ 2006. i „ Je ne regrette rien“ iz 2012. godine. U subotu će se čuti stare, ali i nove, do sada neobjavljene pesme, koje bu trebale da se nađu na njihovom veoma iščekivanom četvrtom albumu.

KBO!, kragujevački punk velikani postoje još od davne 1982. godine i jedan su od najuticajnijih punk bendova na ovim prostorima. Bend je nastao na, kako kažu, jednom velikom odmoru u Kragujevačkoj gimnaziji. Razočarani kvalitetom svirke lokalnih bendova, kojoj su prisustvovali prethodno veče, odlučili su da naprave bend koji će da razmrda Kragujevac… Malo je reći da su uspeli da razmrdaju Kragujevac, celu tadašnju Jogoslaviju, a i šire.

Žuta minuta je beogradski streetpunk/oi! bend, koji je za pet godna postojanja izbacio dva albuma i jedan EP. Od prošle godine nastupaju u delimično izmenjenoj postavi, a u toku je priprema novog albuma, pa će u subotu predstaviti i neke nove pesme.

Vrata Božidarca se otvaraju u 20h, a početak svirke nastupom benda Žuta minuta je tačno u 20:30. Karte se u pretprodaji mogu nabaviti u Felix Shopu (TC Sremska), po ceni od 400 dinara, dok će na ulazu karta biti 500 dinara.


Komentari