Srbija učestovala u manifestaciji Sto hiljada muzičara za promene!

I ove godine, po drugi put, u organizaciji URMUS-a (Udruženja rok muzičara Srbije) održan je srpski deo velike svetske manifestacije „100 hiljada muzičara za promene“.

Prati teme:

I ove godine, po drugi put, u organizaciji URMUS-a (Udruženja rok muzičara Srbije) održan je srpski deo velike svetske manifestacije „100 hiljada muzičara za promene“. Više o samoj manifestaciji možete pročitati ovde.

U Beogradu u prepunom klubu URMUS-a svirala su tri benda – Grešnici, Sorabi i Evakuacioni izlaz. Publika je puna dva sata uživala u odličnom rokenrolu i sjajnoj atmosferi.

Koncert su otvorili Grešnici, sa prepoznatljivim angažovanim tekstovima koji su se odlično uklopili u celokupnu poruku ove manifestacije. Čvrst, snažan, energičan zvuk i dobra svirka bili su pravi uvod za dalji tok večeri.

Nakon njih, na scenu stupa Sorabi. Pet devojaka i gitarista Miloš su ponovili sjajan nastup sa kojim su nam ostali u najboljem sećanju na prošlogodišnjem TMC Serbia. Fantastični i odlično uklopljeni vokali, uz standardno dobru svirku su naterali publiku da im se pridruži i da im pruži podršku.

Na zahtev publike njihov nastup je trajao i duže od predviđenog. Njihove svirke su uvek praznik za uši i oči, a posle sjajnih spotova koje su objavili u prethodnih godinu dana (posebno „Let go“) od Sorabi u narednom periodu možemo dosta toga očekivati.

Na kraju nastupaju najmlađi. Snažni gitarski zvuci su prštali na sve strane. Tečno odsviran repertoar i energija koja je zračila nije dala publici da miruje. Svi su skakali od prvog do poslednjeg takta, a potoci znoja i piva su tekli klubom…

To je onaj pravi stari dobri rock’n’roll. Ime Evakuacioni izlaz, zato treba upamtiti. U poslednje vreme dosta često nastupaju po beogradskim klubovima pa nemojte propustiti priliku, ako vam se ukaže, da ih pogledate.

Sve u svemu, ovaj drugi po redu TMC Serbia ostaće upamćen kao veče odličnog rokenrola. Nadam se da će tradicija i sledeće godine da se nastavi, a ne vidim razlog zašto ne bi. Srbija se upisala na svetsku mapu akcije „1000 hiljada muzičara za promene“, a bendovi koji su nastupili u URMUS-u, kao i prisutna publika, poslali su snažnu podršku ideji za bolji i pravedniji svet.


Komentari