Oružjem protivu otmičara u petak u Elektropioniru

U petak, 20. januara u klubu Elektropionir, nastupiće alternativni rok sastav Oružjem protivu otmičara.

U petak, 20. januara u klubu Elektropionir, nastupiće alternativni rok sastav Oružjem protivu otmičara.

Davne 1994. godine bend Oružjem Protivu Otmičara osnovali su Nikola Pavković, Draga Antov, Dragana Mrkajić i Goran Savić. Naredne 1995. godine izdaju prvi album bez naziva samo “Oružjem protivu otmičara” koji je za veoma kratak period osvoio sve top liste svih medija. Sledeće 96′ izdaju album “Barbiecue” sa kog su pesme “Mladiću moj“(obrada grupe “Zana”), “1000”, “Saša Ajdanov”, “Vidim se” postali apsolutni hitovi kako u Srbiji, tako i u regionu. Maksimalnu popularnost Otmičari su loše podneli, kako i sami kažu: “Nismo se baš najbolje snašli“ tako da se bend sledeće godine i zvanično raspada.

Na nagovor izdavača 1998. godine izdaju album pod nazivom “Komadić koji nedostaje”. To je bio i poslednji album sa pevačicom Draganom. 2001. godine objavljuju album “Maštoplov“ sa potpuno novom ekipom. Od starih članova ostao je samo Nikola koji je i autor svih pesama. 2007. godine izdaju album “Znaš ko te pozdravio”.

S proleća 2015. godine, na nagovor sadašnjeg gitariste Pavla Kirćanskog i bubnjara Nebojše Durmanovića, Otmičari se ponovo okupljaju i kreću sa pripremom novog albuma radnog naziva “Na liniji slobodnog bacanja“. Bendu se priključuje i pevačica Verica Veka Marinković. Od tada, bend je izbacio i četiri spota za numere “Progutaj me”, “Vrati Snove”, “Lica” i “Marina“. Ulazak u studio je zakazan za februar 2017. godine.


Komentari