NS Koncert Godine: 10 sati čistog rokenrola

Dvadeset godina nakon održavanja prvog Koncerta Godine, u subotu, 21.12.2013., održan je ovaj festival u novosadskoj hali Spens, četrnaesti po redu.

Dvadeset godina nakon održavanja prvog Koncerta Godine, u subotu, 21.12.2013., održan je ovaj festival u novosadskoj hali Spens, četrnaesti po redu.

Čast da otvori ovogodišnji jubilarni Koncert Godine imao je mladi novosadski bend Kolaps. Započeli su pesmom „Puta madre“, i nastavili da ređaju svoje hitove poput „Pas“ i „Jedna ljubav“.

koncert godine 2013 foto filip andrejevic-3Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Nakon pet pesama, binu su prepustili beogradskom sastavu Feud koji su, dok se hala Spens i dalje popunjavala. Izvodili su pesme sa svog novog albuma „Svinjotaur“ kao i hitove grupe Sunshine, čiji je pevač Feuda, Ramirez, pre bio član.

koncert godine 2013 foto filip andrejevic-27Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Na oduševljenje Novosađana, mikrofon je preuzeo Gos’n Bandar da kao producent najavi „opičenu kombinaciju panka i folka“ – hrvatsku grupu Brkovi. Publika je pevala zajedno sa karakteristično odevenim muzičarima hitove poput „Kurvo prokleta“, „Nisi me bila vrijedna“. Pored svojih najpoznatijih pesma, izveli su svoju novu pesmu „Pizda materina“, kao i preradu Tošetove pesme „Srce nije kamen“ u svom maniru.

koncert godine 2013 foto filip andrejevic-40Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Brkovi su se zadržali na sceni više nego planirano, jer se grupa Six Pack iz Smederevske Palanke kasnila na početak svoje deonice. Zbog toga su kraće svirali, ali su odsvirali publici poznate „Najviše me boliš ti“, „Olovke izlomljenog srca“ i preradu Bajagine „Francuske ljubavne revolucije“.

koncert godine 2013 foto filip andrejevic-54Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Sastav Kanda Kodža i Nebojša napravili su tridesetominutnu retrospektivu svoje karijere, pevajući sa publikom svoje najpoznatije pesme poput „Pašću u svest“, „Divni dani“ i „Deveti život / Čaj“.

koncert godine 2013 foto filip andrejevic-68Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Nakon popularnog KKN-a, na binu je izašao Obojeni program i pripremili su iznenađenje publici u vidu Dejana Vučetića iz Darkwood Dub-a. Zajedno su otpevali pesme „ABCD avioni“ i „Kad se neko nečem dobrom nada“.

koncert godine 2013 foto filip andrejevic-82Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Jedni od najzahvalnijih za ponovno organizovanje Koncerta Godine, prema rečima orgnizatora Obrada Škrbića, gornjemilanovački bend Bjesovi su svoj nastup otvorili pesmom „Čak i da mogu“. Pored svojih starijih pesama, odsvirali su i pesmu sa novog albuma, „Ustaj majko zemljo“, preradu pesme grupe Stone.

koncert godine 2013 foto filip andrejevic-96Klikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta

Bend koji je učestvovao i na prvom Koncertu Godine, organizovanog 1993. godine, Električni orgazam je na bini nasledio Bjesove i odsvirali su novosadskoj publici svoje poznate pesme poput „Bejbe, bejbe, ti nisi tu“.

Beogradski crossover bend Eyesburn je nakon trideset i pet minuta svirke, za vreme koje su odsvirali u svojoj izvedbi Haustorov „Šejn“, dokazao da je najpopularniji bend na novoj sceni domaće alternative.

„Peaceful War“ live @ Koncert Godine 2013:

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=hoWT_lM3Acc[/tube]

Iako su nastupili u okrnjenoj postavi, legendarni sastav Partibrejkers su priredili standardno odličan performans. Svirali su svoje stare pesme kao i jednu sa svog novog albuma, „Sirotinjsko carstvo“, koji još uvek nije izdat.

koncert godine 2013 foto filip andrejevic-139

Pošto su prošle godine sjajnom svirkom oduševili novosadsku publiku, zagrebačka grupa Hladno pivo je ove godine osvojila najviše glasova posetilaca na oficijelnoj stranici Koncerta Godine, te im je pripala čast da zatvore ovogodišnji festival.

Pored pesama sa albuma „Svijet glamura“, svirali su oduševljenoj publici hitove poput „Pitala si me“, „Šamar“ i „Nije sve tako sivo“. Ovom prilikom su najavili svoj novi album, a publika je najbolje odreagovala na pesmu „Supermen“.

Pogledajte galeriju fotografija sa koncertaKlikom na fotografiju otvarate galeriju sa koncerta


Komentari