Intervju: Dragana Mijatović, HYPE!

Zrenjaninsko-pančevački bend HYPE! objavio je svoj album prvenac pod nazivom „HYPE!“ za izdavačku kuću Odličan hrčak, o čemu smo nedavno pisali. O novom albumu i planovima pričali smo sa Draganom Mijatović, pevačicom benda.

Prati teme:

Zrenjaninsko-pančevački bend HYPE! objavio je svoj album prvenac pod nazivom „HYPE!“ za izdavačku kuću Odličan hrčak, o čemu smo nedavno pisali. O novom albumu i planovima pričali smo sa Draganom Mijatović, pevačicom benda.

Nedavno ste objavili prvi album pod nazivom „Hype“. Kako si zadovoljna reakcijama ljudi?

– Pravo da vam kažem reakcije su sjajne! Veoma sam zadovoljna samim rezultatom našeg dugogodišnjeg rada, koji smo konačno krunisali izdavanjem albuma.

Iako ste tek nedavno objavili album, imali ste dosta nastupa na velikim festivalima. Exit, Warrior’s Dance Festival, Koncert Godine i INmusic neki su od njih. Koje pesme najbolje prolaze kod publike?

– Objavili mi album sada, pre ili kasnije, svirati se mora. Tako je, svirali smo na tim festivalima i zahvalni smo svima onima koji su nas od početka podržavali u onome što radimo. Što se tiče pesama, nisam sigurna, mišljenja su različita. Mislim da niko nije konkretno rekao ova stvar vam je loša ili ova je najbolja, postoje favoriti, ali iskreno ne opterećujemo se tim stvarima. Bitno je da se ljudima dopada i da reaguju dobro na to što im mi pružamo.

Koja pesma je tvoj favorit sa albuma?
– Pesme su kao moja deca – sve ih podjednako volim. (smeh)

Da li je u planu koncertna promocija? Ima li nekih potvrđenih datuma?

– Za sada nemamo potvrđene datume, ali postoji mnogo planova koji tek treba da se realizuju. U svakom slučaju svi će biti obavešteni o novostima na vreme.

Za singl koji ste objavili kao najavu albuma, pesmu „Erase“, objavili ste i spot. Planirate li snimanje spota za još neku pesmu uskoro?

– Drugi spot baš sada snimamo za pesmu “Weird”. Držite nam fige!

Pratiš li domaću scenu? Koje bi bendove izdvojila?

– Iskreno i pratim i ne pratim, uvek sam bila više okrenuta stranim izvođačima. Svakako da ponekad pronjuškam po netu šta se dešava novo na našoj sceni i čim mi se neko dopadne ja se potrudim da čujem sve od tog benda. Konkretno od alternativne ekipe mi se dopadaju Straight Mickey and the Boyz, Nežni Dalibor, Repetitor, Grate, Etar… a od HC i metal ekipe naravno Downstroy, Trigger, Overdrive…


Komentari