Indexi i prijatelji – sve ove godine…

Omaž jednoj od najboljih Ex-Yu grupa održan je sinoć pred prepunim Sava Centrom.

Prati teme:

Omaž jednoj od najboljih Ex-Yu grupa održan je sinoć pred prepunim Sava Centrom.

„Ovo je koncert posvećen legendama“ kaže Tomislav Kašljević, osnivač tradicionalnih koncerata Indexi i prijatelji koji godinama pune dvorane širom regiona.

indexi foto Filip Andrejevic (2 of 4)

Koncert je otpočeo pesmom „Plima“ koju je izveo Željko Bebek,za njom je usledilo predstavljanje članova kao i sećanje na članove koji više nisu sa nama. Pesmu „Pozdravi Sonju“ je otpevala Željka Katavić koja je pevala pozadinske vokale dugi niz godina uz Davorina. „Pozovi me na kafu draga“ izveo je Leo, koji je otpevao i „310 poljubaca“.

„Pružam ruke“ i „U jednim plavim očima“ je čast imao da otpeva Seid Memić – Vajta. „Ispili smo zlatni pehar“ izveo je Boris Novković, a legendarnu numeru „Jutro će promijeniti sve“ otpevala je Kaliopi.

indexi foto Filip Andrejevic (3 of 4)

Halid Bešlić je ulepšao ovo veče pesmom „Snijeg pade na behar na voće“, za kojom je usledila čuvena „Sanjam“ i „Žute dunje“ koju je izvela Jelena Tomašević u pratnji cele dvorane.

Dado Topić i Željka Katavić su u duetu otpevali numeru „Pesma za Davorina“ nakon koje je Dado izveo i pesmu po imenu „Balada“. „Bacila je sve niz rijeku“ je ostavila najjači utisak na publku sudeći po reakcijama nakon pesme.

indexi foto Filip Andrejevic (4 of 4)

Već tradicionalno, Arsen Dedić je pevao „Ti si mi bila naj naj“, a nakon njega se opet na sceni pojavila Kaliopi, koja je ovog puta izvela pesmu „Budi kao more“. Boris Novković je još jednom izašao na scenu, energično otpevavši „Predaj se srce“, Mladen Vojičić – Tifa je otpevao „Krivac si ti“, da bi posle njega „Svijet u kome živim“ izveo Dado Topić.

Usledila je „Da sam ja netko“ nakon koje su svi „prijateji“ izašli na scenu sa članovima Indexa, da bi ubrzo nakon toga Željko Bebek podigao tri generacije publike na noge svojim izvođenjem pesme „Sve ove godine“ i time zaključio koncert.


Komentari