Hadži prodane duše pobednici 50. Gitarijade!

U nedelju ujutru je završena 50. jubilarna zaječarska Gitarijada. Pobednici po odluci žirija su bend Hadži prodane duše iz Užica.

U nedelju ujutru je završena 50. jubilarna zaječarska Gitarijada. Pobednici po odluci žirija su bend Hadži prodane duše iz Užica.

Ovaj alter-garage rok četverac iz Užica za sebe kažu da su prodali dušu đavolu, a na sceni se izdvajaju kao jedan od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj sceni. Rok sastav Hadži prodane duše osnovan je 2009. godine. Do sada su svirali širom Srbije, između ostalog i na beogradskom Beer Fest-u 2011. godine. Svojim nastupom na Gitarijadi osim na publiku, ostavili su snažan utisak i na stručni žiri koji je jednoglasno odlučio da upravo oni budu najbolji demo bend jubilarne Gitarijade.

Žiri 50. Gitarijade koji je doneo odluku je bio jednoglasan i radio je u sastavu:  Jadranka Janković, PR i rok novinar, Milan Dujmović, professor gitare i kompozitor, Stanoje Jovanović, professor klavira i direktor muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, Gale, Kerber i Mumin, Love Hunters.

Specijalnu nagradu po glasovima publike, osvojio je banjalučki bend LSD.

Dvanaest demo bendova koji su se takmičili u polufinalu i finalu Gitarijade, plasirali su se na ovaj festival pobedama na Mini Gitarijadama koje su održane u Užicu, Sremskoj Mitrovici, Kosovskoj Mitrovici, Čačku, Valjevu i Zrenjaninu, odlukom žirija i pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu. Na Gitarijadi su nastupili Brat iz Užica, Klot iz Beograda, LSD (Logic System Disorder) iz Banjaluke, Belo u boji iz Gornjeg Milanovca, Disciplinski postupak iz Koršumlije, KBK iz Čačka, Nu Ance iz Bugarske, Hadži prodane duše iz Užica, Zemljotres iz Zrenjanina, Rok u ponoć iz Bajine Bašte, Dark Sky iz Kosovske Mitrovice i Mamurlook, mešoviti bend iz Varaždina i Beograda.

Pretposlednje večeri na festivalu Eyesburn je u originalnoj postavi, koju čine Kojot, Laza i Alek, održao svoj poslednji koncert.

Osim takmičarskih, zaječarska publika gromoglasno je pozdravljala i bendove koji su nastupili u revijalnom delu 50. Gitarijade: Uriah Heep, Kerber, Love Hunters, Bjesovi, Eyesburn, Riblja čorba, Zlatni prsti, Teška industrija, Ritam nereda, Ortodox Celts i Van Gogh i prošlogodišnji pobednici Gitarijade, Szleth iz Rijeke.


Komentari