Goblini otvorili 15. izdanje Exit Festivala, prvi dan 40 hiljada posetilaca!

Prvo veče Exit festivala se odvilo pred 40.000 posetilaca, koji su imali priliku da, kao i prethodnih godina, pred više od 10 bina čuju svoje omiljene domaće i strane bendove, kao i saznaju za nove grupe.

Prati teme:

Prvo veče Exit festivala se odvilo pred 40.000 posetilaca, koji su imali priliku da, kao i prethodnih godina, pred više od 10 bina čuju svoje omiljene domaće i strane bendove, kao i saznaju za nove grupe.

Ovogodišnji main stage na Exit festivalu su svečano otvorili šabački pankeri Goblini. Još uvek pridolazećoj publici (koja je i pored toga bila u solidnom broju), Goblini su ponudili svoj standardno energični nastup, mešajući svoje stare pesme sa pesmama sa novog albuma „Roba s greškom“. Najveću povratnu reakciju od publike su izazvale pesme „Anja volim te“, „Ima nas“ i „Ne trebam nikome“. Pesmom „Voz“ su se pozdravili od publike i binu prepustili sledećem bendu.

exit 2015 prvi dan foto filip andrejevic-2

Gobline je na bini, nakon dvadesetominutnog zakašnjenja, zamenio američki rock bend Eagles of Death Metal. Na binu su izašli prepuni energije sa željom da je prenesu na mnogobrojnu publiku koja je popunila prostor predviđen za publiku ispred main stage-a. Rešili su da publici ponude hitove i poznate pesme kako bi atmosfera konstantno bila na visokom nivou. Smenjivale su se pesme poput „Don’t speak“, „WannaBe in LA“, „Cherry Cola“ i „I want you so hard“.

exit 2015 prvi dan foto filip andrejevic-4

Pevač Jesse Hughes je imao sjajnu komunikaciju sa publikom, često praveći uvode u pesme razgovorom sa pojedincima iz mase. Rekao je da mu je Exit sjajno iskustvo i nije propustio da prokomentariše lepotu jedne devojke. Pored svoje obrade „Stuck in the Middle With You“, Hughes i gitarista Dave Catching su rešili da počaste fanove gitarskom bitkom, gde su se smenjivali u solažama, a na kraju im se pridružio i basista Matt McJunkins.

exit 2015 prvi dan foto filip andrejevic-8

Explosive stage je otpočeo u pankerskom raspoloženju. Prvi bendovi koji su svirali prisutnoj publici su bili L.U.R., Replicunts i Punkart. Hedlajneri Explosive bine Napalm Death su na binu izašli oko pola 1, i u potpunosti su opravdali titulu hedlajnera – privukli su najveću publiku te večeri na Explosive-u, atmosfera je bila očekivano odlična i publika je bila zadovoljna ono što su im članovi benda ponudili.

U 23 časa na Fusion binu je izašao grčki stoner rock sastav 1000mods, čije su pesme izazvale odličnu reakciju kod publike i pokazali su da je to bend koji može doživeti veliki uspeh u budućnosti.

exit 2015 prvi dan foto filip andrejevic-6

Oko 30 minuta nakon ponoći, ispred Fusion bine se okupila jedna velika hipnotisana gomila da pozdravi velikane srpske rock scene – Partibrejkers. Svoj nastup popularni „Brejkersi“ su otvorili pesmom „Ako si“, koja je bila praćena ostalim hitovima poput „Lobotomija“, „Ono što pokušavam“, „Rođen loš“ i „Kako je teško bez tebe“.

Pored njih, odsvirali su i par novih pesama, koje nisu najbolje prihvaćenje prema Canetovom viđenju. Nastup sam po sebi se nije razlikovao od prethodnih njihovih izdanja – tihi Anton je po ko zna koji put dokazao da je majstor na gitari, a Cane je između pesama održavao svoju jedinstvenu komunikaciju sa publikom – u jednom trenutku je prisutne upitao: „Je l’ ste nadrogirani?“. Svoj nastup su završili pesmom „Ona živi na brdu“ i prepustili binu i prisutne Darkwood Dub-u, koji su zamenili prethodno najavljene Urban & 4.

Pogledajte fotografije koje su obeležile prvi dan festivala


Komentari